Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Gréckokatolícky chrám v obci Zámutov vykradol neznámy páchateľ

Zlodej vzal pokladničky na milodary s finančnou hotovosťou približne 200 eur, ďalších 50 eur pripevnených na stene a drevenú šperkovnicu s finančnou hotovosťou asi 20 eur.

Zámutov 13. augusta (TASR) – Gréckokatolícky chrám v obci Zámutov, okres Vranov nad Topľou, niekto v noci z pondelka (11.8.) na utorok (12.8.) vykradol. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou už začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin krádeže.

"Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil okno v zadnej časti objektu, vošiel dnu a cez sakristiu prešiel do hlavnej lode chrámu. Postupne odtiaľ ukradol dve drevené pokladničky na milodary s finančnou hotovosťou približne 200 eur, ďalších 50 eur pripevnených na stene a drevenú šperkovnicu s finančnou hotovosťou asi 20 eur, ktorá bola položená na lavici," priblížila hovorkyňa.

Polícia po páchateľoch intenzívne pátra, v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.