Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Hasičov v noci zamestnal požiar v Bardejove aj Sabinove

Ilustračné foto Foto: TASR

Škody vyčíslili na tisícky eur.

Sabinov/Bardejov 6. októbra (TASR) – Hasiči v Prešovskom kraji likvidovali v noci nadnes dva požiare, pri ktorých sa škoda vyšplhala na niekoľko tisíc eur. Operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove pre TASR uviedla, že v prvom prípade išlo o požiar auta aj s garážou v Sabinove.

"Požiar bol nahlásený krátko po 2. hodine po polnoci a škoda sa v tomto prípade vyšplhala predbežne na 20.000 eur. Išlo o radovú garáž na Komenského ulici," objasnila operačná dôstojníčka. Hasiči zo Sabinova požiar zlikvidovali jedným vysokotlakovým prúdom.

Druhý požiar bol v potravinách v Bardejove, nahlásili ho krátko pred 3. hodinou po polnoci. "Tu je odhadovaná škoda stanovená predbežne na 10.000 eur. Požiar sa stal na sídlisku Poštárka, likvidovali ho hasiči z Bardejova na jednom vozidle a za pomoci dýchacích prístrojov," doplnila operačná dôstojníčka.

Oba požiare sú podľa nej v štádiu vyšetrovania, príčiny a okolnosti ich vzniku zatiaľ nie sú známe. Ani pri jednom zásahu neboli hlásené zranenia osôb.