Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Jasenove horí výrobná hala v areáli družstva

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Oheň likvidujú hasiči.

Jasenov 30. októbra (TASR) – K požiaru výrobnej haly došlo v nedeľu ráno v areáli družstva v obci Jasenov v okrese Humenné. Oheň likvidujú hasiči.

Zasahujú tam naši príslušníci aj dobrovoľníci z miestnej obce,“ uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. Hala podľa informácií slúžila na výrobu produktov z papiera.

Požiar bol hlásený o 6.32 h, na miesto išlo 14 príslušníkov HaZZ so šiestimi kusmi techniky.

Požiar spôsobil škodu najmenej pol milióna eur



Požiar výrobnej haly v obci Jasenov v okrese Humenné si vyžiadal škodu vo výške najmenej pol milióna eur. Vznikol v nedeľu pred 7.00 h v hale v areáli poľnohospodárskeho družstva a hasičom sa ho už podarilo lokalizovať. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Na mieste stále zasahujú profesionálni hasiči z Humenného a dobrovoľní hasiči z miestnej obce. Požiarom zasiahnutá hala má rozmery 40 krát 80 metrov.

Z dôvodu, že oheň spôsobil škodu vo výške 500.000 - 700.000 eur, bola na miesto vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra (PTEÚ MV) SR,“ uviedlo komunikačné oddelenie Prezídia HaZZ.