Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Do Hodiny Zeme sa zapojí aj podtatranská metropola

Archívna snímka z Námestia svätého Egídia v Poprade Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hodina Zeme je symbolickým gestom, ktorým mesto Poprad, rovnako ako aj ďalšie mestá, obce, domácnosti a firmy na celom svete dávajú najavo, že im záleží na trvalo udržateľnom živote na našej planéte.

Poprad 26. marca (TASR) - Mesto Poprad sa aj v tomto roku zapojí do projektu Hodina Zeme. V sobotu 28. marca tak medzi 20.30 a 21.30 h vypne verejné osvetlenie na niekoľkých miestach. "Pôjde o mimoúrovňovú križovatku štátnej cesty I/18 s Teplickou ulicou, zhasneme tiež nasvietenie kostolov a kultúrnych pamiatok v centre mesta, v Spišskej Sobote a Strážach. Na Námestí sv. Egídia v tomto čase navyše znížime svietivosť verejného osvetlenia približne o dve tretiny," uviedol Emil Kostelničák z Mestského úradu v Poprade.

Hodina Zeme je symbolickým gestom, ktorým mesto Poprad, rovnako ako aj ďalšie mestá, obce, domácnosti a firmy na celom svete dávajú najavo, že im záleží na trvalo udržateľnom živote na našej planéte. Ide zároveň o originálnu formu, ako upozorniť na klimatické zmeny a svetelné znečistenie na Zemi.