Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Horskí záchranári ratovali českého turistu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Na žltý turistický chodník vyrazili súčasne záchranári na terénnom voze i Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu so svojím vrtuľníkom.


Bratislava/Vysoké Tatry 2. októbra (TASR) - Vo vážnom zdravotnom stave sa po uštipnutí hmyzom ocitol 66-ročný turista z Českej republiky počas zostupu z Chaty pri Zelenom Plese vo Vysokých Tatrách. Pomoc mu museli poskytnúť horskí záchranári.

Horská záchranná služba prijala volanie o pomoc dnes v popoludňajších hodinách. Turistovi sa zdravotný stav zhoršil takmer okamžite po uštipnutí hmyzom, informuje HZS na svojej internetovej stránke.

Na žltý turistický chodník vyrazili súčasne záchranári na terénnom voze i Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu so svojím vrtuľníkom. Ten bol na mieste o niečo skôr, lekár následne spolu so záchranármi poskytol mužovi prvú pomoc.

Po zlepšení zdravotného stavu pacienta transportovali terénnym vozidlom na heliport do Starého Smokovca, kde ho preložili na palubu vrtuľníka a dopravili do nemocnice v Poprade.