Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Hrebienok opäť ovládnu medvede, chystá sa tu najväčšie podujatie leta

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na programe sa bude podieľať 13 rôznych divadiel a subjektov a viac ako 20 medveďov.

Vysoké Tatry 28. júla (TASR) - Vo štvrtok 30. júla privíta Hrebienok 8. ročník najúspešnejšieho letného podujatia organizovaného vo Vysokých Tatrách. "Medvedie dni za sedem ročníkov prilákali do našich hôr viac ako 130.000 návštevníkov. Aktuálny ročník prinesie rokmi overené a odskúšané atrakcie, ale aj niekoľko noviniek," informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Na programe sa bude podieľať 13 rôznych divadiel a subjektov a viac ako 20 medveďov. Lanovka na Hrebienok bude premávať nepretržite podľa potrieb a organizátori mysleli aj na lepšiu organizáciu dopravy v Starom Smokovci. "Štvordňový program bude veľmi bohatý. Treba spomenúť aspoň nestarnúceho a stále vtipného Majstra N, množstvo divadelných vystúpení v podaní rôznych divadiel, medvedí tanec deti naučí tanečná škola CreDance. Už tradične nebude chýbať Andrej Bičan, prídu aj rozprávkoví vychovávatelia detí, známi ako Maškrtníček, zahrá skupina Funny Fellows, a samozrejme, nebude chýbať Miro Jaroš so svojimi hitmi či Detský sláčikový orchester," vymenovala Maťašovská.

Deti sa môžu podľa nej tešiť aj na Mášu a medveďa, ktorí sa im predstavia každý deň. Okrem vystúpenia na pódiu sa s nimi budú môcť stretnúť aj osobne a urobiť si fotografiu. Aj tento rok sa podľa Maťašovskej deťom oplatí priniesť si medvedíka, pretože ich čaká darček. Organizátori v porovnaní s minulým ročníkom zväčšili areál, pribudnú nové zóny a tribúny, odkiaľ si môžu deti s rodičmi pozrieť program na pódiu. Netradičný festival medveďov čaká už ôsmy ročník, na vlaňajší zavítalo 32.000 návštevníkov.

"Medvedie dni je podujatie, na ktoré sa každoročne veľmi tešíme. Detský návštevník je úprimný a na nič sa nehrá. Úsmevom a nefalšovanou radosťou nám už roky potvrdzuje, že takéto podujatia do Tatier patria. Práve preto, aby úsmevov mohlo byť ešte viac, venovali sme viac financií do programu, aby bol ešte zaujímavejší a tí najmenší si tam našli všetko, čo je momentálne podľa nich in. Od štvrtka až do nedele 2. augusta bude vždy plnohodnotný program plný dobrej zábavy. Zároveň bude k dispozícii opäť baby zóna, kde si budú môcť mamičky nakŕmiť a prebaliť aj najmenšie detičky," zdôraznila Maťašovská.

Tisíce ľudí v priebehu niekoľkých dní znamená aj nápor na dopravu v Starom Smokovci, a preto sa tento rok organizátori lepšie pripravili. Doprava a parkovanie boli totiž počas minulých rokov ich Achillovou pätou. "V tomto ročníku sme v úzkej komunikácii s mestskou políciou aj dopravnými policajtmi. Nainštalujeme dočasné dopravné značenie a je pripravená zmena organizácie dopravy v Starom Smokovci. Zároveň sme pripravili ďalšie dočasné parkovacie plochy aj s obsluhou. Chceme rodinám zážitok z Tatier čo najviac vylepšiť a aj preto sme tento rok pripravení. Podrobná mapka organizácie dopravy a parkovacích plôch bude dostupná oddnes na webovej stránke www.regiontatry.sk," doplnil primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Cieľom Tatrancov je, aby Medvedie dni pútali pozornosť nielen doma, ale aj v zahraničí.