Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

V rámci Hug day budú študenti v Sp. N. Vsi rozdávať objatia

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Akcia sa začne o 10. hodine na najvyššej kostolnej veži v strednej Európe s výškou 87 metrov

Spišská Nová Ves 25. júna (TASR) – V poradí 4. ročník celoslovenskej akcie s názvom HUG DAY - Deň objatí sa bude tento rok opäť konať aj v uliciach Spišskej Novej Vsi, a to dnes, vo štvrtok 25. júna.

„Skupina dobrovoľníkov sa už o pár dní vydá spoločne do ulíc metropoly Spiša, aby potešila ostatných občanov svojím objatím. Akcia sa začne o 10. hodine na najvyššej kostolnej veži v strednej Európe s výškou 87 metrov, a to objatím primátora mesta Jána Volného s organizátorom podujatia Matúšom Sedlákom,“ informovala hovorkyňa mesta Spišská Nová Ves Edita Gondová.

Následne na pravé poludnie o 12. hodine primátor pred Provinčným domom na Letnej ulici odštartuje piskotom píšťalky reťaz mrznúceho mesta, v rámci ktorej sa vyše 500 študentov pokúsi znehybnieť celé námestie svojím pohybom.

Táto akcia sa v roku 2012 zrodila v hlave vtedy ešte 16-ročného chlapca z Banskej Bystrice Jaroslava Dodoka, ktorý si uvedomoval, že ľudia sa potrebujú potešiť niečím netradičným, a preto sa rozhodol zmienenú akciu uskutočniť. „Na Spiši sa k nemu pridala skupina mladých študentov a aj vďaka tomu sa budú u nás opäť rozdávať objatia,“ uzavrela Gondová.