Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Tieto mená dávali v Humennom rodičia najčastejšie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V humenskej nemocnici sa v minulom roku narodilo spolu 620 detí.


Humenné 9. januára (TASR) - Medzi najčastejšie mená, ktoré rodičia vlani vyberali pre svoje deti v Humennom, patrili u dievčat Kristína, Michaela, Barbora, Ema alebo Emma, Anna Mária alebo Annamária, Diana, Hana, Mia, Eliška či Adela, obľúbenými chlapčenskými menami boli Jakub, Lukáš, Oliver, Michal alebo Michael, Dávid, Marek alebo Marko, Leo, Tobias, Tomáš a Martin. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.

Rodičia novorodencov sa pri výbere rozhodli aj pre nezvyčajné dievčenské mená ako Mia Elis, Charlotte Constance, Katy, Phuong Anh, Roberta, Larisa, Shanaia, Kaytlin a Mary. Medzi netypickými chlapčenskými menami boli Justin, Kvído, Benjamín, Liam, Ryan, Fabricio, Hugo, Brayen, Enrique, Damián či Dárius.

V humenskej nemocnici sa v minulom roku narodilo spolu 620 detí, z toho 245 s trvalým pobytom v meste. "Čo sa týka úmrtí, tak v roku 2016 zomrelo 228 osôb, naopak prisťahovalo sa 324 obyvateľov," priblížila Dochánová s tým, že v meste Humenné evidujú aktuálne 33.058 občanov.