Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Humenská radnica pokračuje v oprave poškodených chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Práce realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá, ako informovala Michaela Dochánová z Mestského úradu v Humennom, vzišla z verejného obstarávania ako najúspešnejší uchádzač.

Humenné 28. októbra (TASR) - Humenská radnica pokračuje v rekonštrukcii chodníkov v rôznych lokalitách mesta. Tentoraz ide o opravy na uliciach Laborecká, Wolkerova, Lesná a pri malej železničnej stanici. Práce realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá, ako informovala Michaela Dochánová z Mestského úradu v Humennom, vzišla z verejného obstarávania ako najúspešnejší uchádzač.

"Samotná oprava chodníkov spočíva vo vybúraní jestvujúcich obrubníkov a opotrebovaného asfaltového krytu. Po upravení podkladu sa osadia nové obrubníky do betónového lôžka a v záverečnej fáze sa chodníky prekryjú novým asfaltobetónovým krytom," vysvetlila Dochánová.

Na ulici Laboreckej pri Materskej škole Dargovských hrdinov rozšíria poškodený chodník po úprave na dva metre. "Bude tak prístupný nielen pre peších, ale aj pre mamičky s kočíkmi a cyklistov. Spolu sa na Laboreckej ulici opraví 833 štvorcových metrov chodníka, čo predstavuje približne 400 metrov dĺžky. Okrem Laboreckej ulice opravia 109,4 štvorcových metrov chodníčka na ulici Lesnej. Na Wolkerovej ulici to bude plocha s rozlohou 348 štvorcových metrov a pri malej železničnej stanici bude oprava realizovaná v rozsahu 656,43 štvorcových metrov," priblížila Dochánová s tým, že opravy potrvajú do konca októbra.

Odbor výstavby a územného plánovania eviduje podľa jej slov ďalších viac ako 85 podobných žiadostí a podnetov na opravu chodníkov a miestnych komunikácií, ktoré chce radnica postupne realizovať.