Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Jarmok v Stropkove sa začne v piatok, tentoraz bude na Námestí SNP

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prvé jarmočné popoludnie a večer bude patriť folklóru a folk-rockovým kapelám. Pre deti bude v parku v uličke remesiel pripravený cirkus jedného klauna.

Stropkov 28. júla (TASR) – Tradičný Stropkovský jarmok sa uskutoční v piatok (31.7.) už po 21. raz. Pre rušnú a komplikovanú dopravu v meste Stropkov bol jarmok najskôr ohrozený, pretože dočasnú záveru Hlavnej ulice kompetentné orgány nepovolili. Mesto preto siahlo po krízovom scenári, jarmok v tomto roku bude na Námestí SNP a uliciach Cintorínska a Zámocká. Informoval o tom hovorca mesta Stropkov Peter Novák.

Prvé jarmočné popoludnie a večer bude patriť folklóru a folk-rockovým kapelám. Pre deti bude v parku v uličke remesiel pripravený cirkus jedného klauna. Vystúpi tu aj medzinárodná formácia novej cirkusovej školy na Slovensku Skús cirkus, predstaví sa bývalý člen svetoznámeho Cirque du Soleil Juraj Benčík a jeho francúzsky kolega Guillaume Laconte. Hlavný večerný program odštartuje folklórny súbor Stropkovčan. Ako hosť zaspieva s nimi Mária Mačošková. Vystrieda ich hudobno-zábavná skupina Ščamba. Kapela Hrdza sa predstaví s koreňmi slovenského folklóru pretvoreného do moderného šatu populárnej hudby. Záver večerného programu bude až do 2. h patriť skupine Wendigo.

Sobota bude venovaná detským predstaveniam, pripravený je aj koncert ilavskej kapely Dríst, ktorá odohrá zmes ľudoviek v rockovej úprave. Hviezdou večera bude košická skupina Peter Bič Project. Tá nahradila pôvodne plánované vystúpenie kapely Lojzo, ktoré sa neuskutoční pre zranenie jedného z jej hudobníkov. Príjemné hudobné osvieženie v podobe rock and rollu prinesú členovia formácie The Cellmates. Na záver jarmoku je pripravená diskotéka.