Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

VIDEO: Na Kežmarskom hrade otvorili turistickú sezónu

Na snímke pohľad na hlavné nádvorie Kežmarského hradu počas otvorenia letnej sezóny a osláv Dňa matiek v Kežmarku 10. mája 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Program pre deti i dospelých s vystúpením šermiarov, sokoliarov či folklórnych skupín prilákal stovky návštevníkov.


Kežmarok 10. mája (TASR) – Tohtoročnú turistickú sezónu dnes otvorili na Kežmarskom hrade. Program pre deti i dospelých s vystúpením šermiarov, sokoliarov či folklórnych skupín prilákal stovky návštevníkov.

Podľa riaditeľky Múzea v Kežmarku Eriky Cintuľovej v tohtoročnej ponuke nebudú chýbať obľúbené podujatia, ako sú divadelné predstavenia. Detskí návštevníci sa tak môžu tešiť na hradnú rozprávku s príbehom Ženský vtip, ktorá sa bude hrať v dňoch 1. - 3. júna. Reprízované rozprávky a večerné predstavenia pre dospelých spríjemnia prázdninové dni počas festivalu Európskeho ľudového remesla 9. - 12. júla. Letný festival slovenskej a svetovej divadelnej klasiky je na programe na konci júla.

"Novinkou v tomto roku bude nultý ročník Burzy starožitností, ktorá sa uskutoční na budúcu nedeľu (17.5.). Na podnet našich návštevníkov chystáme ďalej nočné prehliadky hradu 17. a 18. júla. Uvidíme, aký to bude mať úspech, v prípade záujmu ich možno v auguste zopakovať," uviedla Cintuľová pre TASR.

Počas roka zorganizuje múzeum taktiež rôzne koncerty či premietania filmov, pripravený je tiež Halloween a na záver roka vianočné tvorivé dielne.

Dnešný popoludňajší program okrem kultúrnych vystúpení zahŕňal aj ukážky hrnčiarskeho a šperkárskeho remesla, stredovekú kuchyňu či tvorivé dielne. Otvorenie sezóny organizátori spojili s oslavou Dňa matiek.