Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Na Lesníckych dňoch ponúknu v Kežmarku deťom aj zážitkové učenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Okrem Kežmarku sa v piatok 24. apríla uskutočnia Lesnícke dni v Sobranciach a v nedeľu 26. apríla v Bratislave.

Kežmarok 20. apríla (TASR) – Hry, drobné súťaže a zážitkové učenie o lese, prírode všeobecne a práci lesníkov sú náplňou tohtoročných Lesníckych dní pod Tatrami. Už 9. ročník podujatia, ktorého mottom je Staráme sa o zvyšovanie hodnôt našich lesov v prospech súčasných i budúcich generácií s podtextom Udržiavame rovnováhu medzi sociálnymi, environmentálnymi a ekonomickými benefitmi lesov, sa uskutoční v piatok 24. apríla od 8.30 h na Hlavnom námestí v Kežmarku.

"Keďže najpočetnejšou skupinou návštevníkov Lesníckych dní po minulé roky boli deti, pripravili sme pre nich rôzne pútavé činnosti," približuje náplň piatkového podujatia Igor Stavný zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP). Niečo z každodennej práce lesníkov z TANAP si budú môcť podľa neho aj sami vyskúšať, napr. priskrutkovať smerovník na turistický pútač. "Okrem toho sa oboznámia s pobytovými znakmi živočíchov a ich zvukovými prejavmi, s tým, prečo je pobyt v lese zdravý a že ohnisko nie je smetisko," dodal Stavný.

Organizátormi regionálnych Lesníckych dní 2015 v Kežmarku sú ŠL TANAP, mesto Kežmarok, Vojenské lesy a majetky SR, odštepný závod Kežmarok, Lesy mesta Kežmarok, s.r.o., a Mestský podnik Spišská Belá, s.r.o. Celoslovenské podujatie Lesnícke dni 2015, ktoré sa koná pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, sa začína v stredu 22. apríla ich slávnostným otvorením vo Zvolene. "Okrem Kežmarku sa v piatok 24. apríla uskutočnia Lesnícke dni v Sobranciach a v nedeľu 26. apríla v Bratislave," uzatvára Stavný.