Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Obnova telocvične v mestskej hale v Kežmarku by mala byť hotová v lete

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mestská športová hala poskytuje priestor na rôzne športové sústredenia vo volejbale, basketbale, futsale, halovom futbale či hádzanej.

Kežmarok 23. mája (TASR) - Rekonštrukcia malej telocvične v Mestskej športovej hale Vlada Jančeka v Kežmarku ide podľa plánu. Potvrdil to po kontrolnom dni na stavbe primátor Kežmarku Ján Ferenčák s tým, že hotová by mala byť v lete. Cieľom projektu je vytvoriť optimálne podmienky na rozvoj regionálnej športovej infraštruktúry.

"Vďaka obnove budú v malej telocvični vytvorené podmienky na organizáciu športových súťaží na celoštátnej úrovni v karate, stolnom tenise, športovom tanci či lukostreľbe," uviedol Ferenčák. Dodal, že pre nositeľa titulu Európske mesto športu pre rok 2022 je prioritou, aby mesto vytváralo čo najlepšie podmienky pre rekreačný a výkonnostný šport. "A to sa týka aj infraštruktúry," dodal primátor.

Stavenisko odovzdali do rúk zhotoviteľa ešte začiatkom roka. Priestory telocvične postupne komplexne obnovujú aj zásluhou dotácie z Fondu na podporu športu vo výške 175.000 eur. Samotná rekonštrukcia je zameraná na vnútorné stavebné úpravy, vykurovanie, zdravotechniku, vzduchotechniku a elektroinštaláciu. Ráta sa tiež s vybudovaním nových šatní so sociálnymi zariadeniami, vrátane spŕch a skladových priestorov na športové vybavenie. Celkový rozpočet projektu je vo výške takmer 351.000 eur. V budúcnosti sú podľa primátora v pláne i ďalšie rekonštrukčné práce, súvisiace so zmodernizovaním celej budovy.

Mestská športová hala poskytuje priestor na rôzne športové sústredenia vo volejbale, basketbale, futsale, halovom futbale či hádzanej. Svojimi parametrami spĺňa normy a pravidlá pre usporiadanie majstrovských súťaží na národnej úrovni v uvedených športoch.