Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Kežmarok plánuje premeniť mestskú tržnicu na regionálnu

Na snímke novopoastavená fontána na Hlavnom námestí pred budovou Mestského úradu v Kežmarku. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Mesto sa na realizáciu projektu, ktorého trvanie odhaduje na deväť mesiacov, bude uchádzať o príspevok vo výške 80.000 eur, spolufinancovanie samosprávy má predstavovať päť percent.

Kežmarok 14. februára (TASR) – Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Kežmarku na svojom štvrtkovom rokovaní odsúhlasili plán mesta uchádzať sa o dotáciu na rekonštrukciu mestskej tržnice. Cieľom projektu je modernizácia mestských trhových priestorov, ktorá má podporiť lokálnych producentov. Informoval o tom Lórant Paugsch z oddelenia komunikácie a propagácie kežmarského mestského úradu.

Ako uviedol, mesto sa na realizáciu projektu, ktorého trvanie odhaduje na deväť mesiacov, bude uchádzať o príspevok vo výške 80.000 eur, spolufinancovanie samosprávy má predstavovať päť percent.

Mestskí poslanci tiež schválili projekt podpory koordinačných a implementačných kapacít regionálneho rozvoja v rámci samosprávy. "Cieľom je skvalitniť systémy a optimalizovať procesy napríklad tvorbou analýz, hodnotením dopadov legislatívy či manažérskych činností v oblasti regionálneho rozvoja," priblížil Paugsch.

Rozhodnutím MsZ o poskytnutí nájmu tiež bude v priestoroch na Kostolnom námestí Centrum právnej pomoci poskytovať konzultačné služby a právnu pomoc osobám v materiálnej núdzi, ako aj záujemcom o osobný bankrot. Zelenú tiež dostal prenájom priestorov v kežmarskej nemocnici pre levočskú Všeobecnú nemocnicu s poliklinikou. Ako Paugsch vysvetlil, nájomca tam plánuje prevádzkovať urologickú a neurologickú ambulanciu. "V rovnakom objekte bude umiestnené aj oddelenie laboratórnej medicíny s úsekom hematológie, krvnej banky a klinickej biochémie," doplnil.

Na programe prvého tohtoročného zasadnutia kežmarského MsZ bola aj prvá zmena aktuálneho rozpočtu mesta. "Ňou poslanci schválili zníženie dotácie pre 1. Mestský futbalový klub, keďže kežmarská futbalová mládež bude financovaná cez Mestský športový klub. Dotáciu získal aj hokejbalový tím, ktorý účinkuje v hokejbalovej extralige. Schválená bola aj dotácia pre Klub priateľov Magury," dodal Paugsch.