Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Kežmarskí poslanci schválili zmeny v rozpočte

Ilustračné foto. Foto: TASR Oliver Ondráš

Kežmarskí poslanci schválili aj pripravovanú Koncepciu rozvoja športu mesta Kežmarok na obdobie rokov 2020 až 2027 a dotáciu pre päť športových klubov.

Kežmarok 16. októbra (TASR) – Kežmarskí poslanci počas mestského zastupiteľstva 15. októbra schválili návrh zmeny v rozpočte mesta. Celkový rozpočet ostáva vyrovnaný vo výške 32 660 281 eur. TASR o tom informoval Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie mesta. Ako doplnil, kasa radnice prišla z dôvodu koronakrízy o dane z príjmu fyzických osôb. Mesto, tak ako ostatné samosprávy, chce štát požiadať o bezúročnú finančnú pomoc.

Poslanci na zastupiteľstve zároveň schválili partnerskú dohodu s poľským partnerským mestom Nowy Targ. „Vďaka nej sa pripraví multimediálna prezentácia s prvkami mappingu na obnovenej fasáde budovy Herza, ktorá bude venovaná dávnemu cestovaniu a cezhraničným obchodným cestám, čo prispeje k vzdelávaciemu a propagačnému charakteru o kultúrnom dedičstve a identite pohraničia,“ priblížil Miškovič. Schválené bolo spolufinancovanie na ďalšie projekty, ako je energetický audit budov či ďalšie vodozádržné opatrenia.

Kežmarskí poslanci schválili aj pripravovanú Koncepciu rozvoja športu mesta Kežmarok na obdobie rokov 2020 až 2027 a dotáciu pre päť športových klubov. Zastupiteľstvo sa podľa Miškoviča dotklo i personálnych zmien v správnej rade Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, kde bol navrhnutý za člena novovymenovaný prednosta Okresného úradu v Kežmarku Vladimír Škára.

Miškovič ozrejmil, že v závere zastupiteľstvo schválilo prenájom viacerých bytových i nebytových priestorov a nasledovali interpelácie, v ktorých viacerí poslanci vyzdvihli prácu zdravotníkov, ale i zamestnancov Mestského úradu v Kežmarku, Zariadenia pre seniorov a Verejnoprospešných služieb mesta Kežmarok.