Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

V sálach kežmarskej nemocnice pribudli prístroje za takmer 77.000 eur

Na snímke budova Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku 3. februára 2016, foto z archívu. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Parné sterilizátory, s ktorými bola spojená aj rekonštrukcia priestorov centrálnych operačných sál, sú vybavením, ktoré nemocnica získala z eurofondov.

Kežmarok 22. septembra (TASR) – V centrálnych operačných sálach Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člena skupiny Agel, pribudli nové prístroje, parné sterilizátory. Sály prešli aj rekonštrukciou. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Jeden zo starých autoklávov, ktorý sme mali v minulosti, bol dlhodobo nefunkčný a nemohli sme ho používať. Nové vybavenie nám síce trochu okresalo zo skladových priestorov, no urýchlilo a zefektívnilo nám prácu. Parný sterilizátor je prístroj, ktorý využíva na sterilizáciu zdravotníckych pomôcok paru pod tlakom. Počas procesu sterilizácie sa z komory odsaje vzduch a následne sa uskutočňuje sterilizácia horúcou parou. Po sterilizačnom cykle nasleduje vákuové vysušenie materiálu. Parné autoklávy používajú pri práci vysokokvalitnú demineralizovanú vodu, ktorá sa upravuje v jednotkách reverznej osmózy," uviedla vedúca sestra jednodňovej zdravotnej starostlivosti a centrálnych operačných sál nemocnice Veronika Nadžadyová.

Parné sterilizátory, s ktorými bola spojená aj rekonštrukcia priestorov centrálnych operačných sál, sú vybavením, ktoré nemocnica získala z eurofondov. "Prístroje boli dodané v hodnote 76.560 eur. Teší nás, že sa v našej nemocnici neustále zlepšuje materiálno-technické vybavenie, a tým aj starostlivosť o našich pacientov," dodala Lýdia Wikarská, primárka jednodňovej zdravotnej starostlivosti a centrálnych operačných sál a námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť.