Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Kežmarská nemocnica zavádza zmeny návštevných hodín a testovania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K pondelku nemocnica neeviduje žiadneho zamestnanca s ochorením COVID-19 a nikto zo zdravotníkov nie je ani v preventívnej karanténe.

Kežmarok 17. mája (TASR) - Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL reaguje na aktuálnu zlepšujúcu sa pandemickú situáciu zmenami, ktoré sa týkajú návštevných hodín a antigénového testovania.

Nemocnica k pondelku neeviduje žiadneho zamestnanca s ochorením COVID-19 a stará sa o menší počet pacientov s týmto ochorením ako minulý týždeň. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Od pondelka (24.5.)a na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR ruší bezplatné antigénové testovanie, ktoré v našom mobilnom odberovom mieste už nebude možné. Potešujúcou správou však je, že v utorok (25. 5.) spustíme vakcinačné centrum v priestoroch Polikliniky na Hviezdoslavovej ulici," informuje námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Anna Rybková.

Zmena nastáva taktiež v prípade návštev pacientov. Od pondelka sa povoľujú návštevy za prísnych podmienok v čase návštevných hodín od 14.00 h do 16.00 h.

"K jednému pacientovi môže prísť maximálne jeden príbuzný, a to maximálne na 15 minút. Každý z príbuzných musí predložiť buď potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID-19, potvrdenie o očkovaní, negatívny antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín. Samozrejmosťou je aj na nosenie respirátora FFP2 a dôkladná dezinfekcia rúk," povedala Rybková.

K pondelku nemocnica neeviduje žiadneho zamestnanca s ochorením COVID-19 a nikto zo zdravotníkov nie je ani v preventívnej karanténe.

"K dnešnému dňu má nemocnica piatich pacientov na oddelení COVID-19, čo je o šesť menej ako minulý týždeň. Na umelej pľúcnej ventilácii sú napojení štyria pacienti, jeden je ešte suspektný," dodala Pavliková.