Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom sa o primátorské kreslo uchádza osem kandidátov

„Galéria pod mostom“ v Humennom predstavuje verejnosti významné osobnosti späté s mestom a objekty mesta. Ich obrazy sú prácou writerov z celého Slovenska, ktorí ich robili v lete minulého a tohto roka. Na desiatich pilieroch cestného mosta v centre mesta vzniklo 14 obrazov. Autorom myšlienky je Humenčan Tomáš Orlej writer žijúci v Bratislave, ktorý ju zrealizoval v spolupráci s mestom Humenné a Vladimírom Grešnerom, výkonným riaditeľom oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš. Foto: TASR/Milan Kapusta

Kandiduje aj súčasná primátorka.

Prešov 22. septembra (TASR) – V Humennom podalo kandidačné listiny pre voľby primátora mesta osem osôb. Medzi nimi aj súčasná primátorka a poslankyňa NR SR Jana Vaľová, ktorá je kandidátkou širokej koalície strán Smer-SD, Strana zelených, SNS, Náš kraj, SMS, Robíme to pre deti SF,HZD, KSS, Strana demokratického Slovenska.

Jej protivníkmi vo voľbách budú traja nezávislí kandidáti: Jozef Seman, Miroslava Zajcevová a Ivan Pajtaš. Strana KDH nominovala Michala Babina, strana TIP Mariána Kováča, strana ÚSVIT Ivana Hoptu a Právo a Spravodlivosť do volieb o primátora Humenného poslala Martina Daňa.

"Miestna volebná komisia bude postupovať v zmysle zákona o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov a zoznam zaregistrovaných kandidátov zverejní najneskôr 35 dní pred dňom volieb, teda do 11. októbra," informovala pracovníčka tlačového referátu Mestského úradu v Humennom Michaela Slivková Kirňaková.