Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Kôň sa vrátil bez jazdca, pátrali po ňom aj horskí záchranári

Svedkovia videli koňa bez jazdca behať v podhorí medzi obcami Gerlachov a Nová Lesná v okrese Poprad, čo potvrdila aj lokalizácia jeho mobilného telefónu.

Vysoké Tatry 7. augusta (TASR) - Záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vysokých Tatrách požiadali v stredu (6.8.) vo večerných hodinách príslušníci polície o súčinnosť pri hľadaní jazdca, keďže sa jeho kôň vrátil domov sám. Z HZS informovali, že jazdec nedvíhal svoj mobilný telefón, preto po ňom záchranné zložky začali pátranie.

Svedkovia videli koňa bez jazdca behať v podhorí medzi obcami Gerlachov a Nová Lesná v okrese Poprad, čo potvrdila aj lokalizácia jeho mobilného telefónu. Do pátrania bolo nasadených osem príslušníkov HZS, z toho traja psovodi, osem hasičov, 18 príslušníkov polície a štyria pracovníci Štátnych lesov Tatranského národného parku.

Hľadaného muža sa im podarilo nájsť v noci o 1.30 h. Na miesto záchranári okamžite privolali posádku ambulancie Rýchlej lekárskej pomoci, ktorá jazdca s ťažkými poraneniami transportovala do popradskej nemocnice.

"Podľa lekárskej správy utrpel ťažký úraz hlavy s podozrením na zlomeninu krčného stavca s predbežnou dobou liečenia štyri až šesť týždňov. V prípade, že by sa ho tak rýchlo nepodarilo nájsť, jeho život by bol v ohrození a celé by to mohlo dopadnúť oveľa horšie," dodal prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.