Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Krajský súd znížil trest mladej Prešovčanke, ktorá zabila svojho druha

Ilustračné foto Foto: TASR

Senát KS obžalovanej Anne Poliakovej znížil trest z 21 na 10 rokov a skutok preklasifikoval z vraždy na zabitie.

Prešov 12. marca (TASR) – Krajský súd (KS) v Prešove dnes rozhodoval o odvolaní mladej Prešovčanky, ktorú Okresný súd (OS) v Prešove odsúdil v septembri minulého roka na 21 rokov odňatia slobody za vraždu svojho druha. Vraždy sa mala dopustiť v novembri v roku 2012 v byte na Švábskej ulici v Prešove.

"Krajský súd v Prešove dnes na verejnom zasadnutí zrušil rozsudok OS Prešov a uložil obžalovanej pre zločin zabitia trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Rozhodnutie je právoplatné a nie je možné voči nemu podať riadny opravný prostriedok," informoval hovorca KS Michal Drimák.

Senát KS teda dnes obžalovanej Anne Poliakovej znížil trest z 21 na 10 rokov a skutok preklasifikoval z vraždy na zabitie. Podľa predsedníčky senátu krajského súdu sa nedá obžalovanej dokázať úmysel spôsobiť smrť svojmu druhovi aj napriek tomu, že sa pred skutkom hádali. Obžalovaná ho totiž bodla do ľavého ramena, kde sa nedalo predpokladať, že by mu týmto mohla spôsobiť smrť.

"Určitým spôsobom by sa to dalo hodnotiť ako povrchové zranenie, avšak so zasiahnutím veľkých ciev. Ak by aj došlo k zastaveniu krvácania, hrozila by poškodenému infekcia," uviedol znalec z odboru medicíny.

Anna Poliaková sa aj dnes na pojednávaní vyjadrila, že skutok nespáchala. Predsedníčka senátu však poukázala na to, že skutok nemohol spáchať nikto iný, pretože by nemal kam utiecť.

Súd rozhodoval aj o náhrade škody pre matku zabitého Tomáša R., ktorej súd priznal náhradu škody vo výške viac ako 1790 eur a náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 15.000 eur. V tomto rozhodnutí sa KS veľmi neodchýlil od rozhodnutia OS.