Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Levoča: Osobnosti hokeja a futbaloví majstri pomôžu detskému oddeleniu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V minulých rokoch sa v rámci benefičných podujatí vyzbieralo viac ako 2400 eur.

Levoča 12. júna (TASR) - Zahrať si, pobaviť sa a podporiť správnu vec prídu do Levoče hviezdy slovenského futbalu a hokeja. Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča totiž v spolupráci s mestom a futbalovým mužstvom AS Trenčín zorganizovala benefičný futbalový zápas, ktorý sa uskutoční v nedeľu 14. júna o 14.30 h v mestskej športovej hale Levoča.

"Sme radi, že sa k tejto už každoročnej benefičnej akcii pridali zamestnanci nemocnice, mesta Levoča a tiež nás veľmi teší účasť výborných futbalistov a hokejistov, ktorí nielen reprezentujú naše obce, mestá, krajinu, ale ukázali opäť veľké srdce a prídu podporiť detské oddelenie v Levoči," uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

V tíme aktuálnych majstrov Slovenskej republiky a víťazov Slovenského pohára si zahrajú brankár Igor Šemrinec, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Lukáš Skovajsa a Dávid Guba. V tíme hokejistov budú Ľuboš Bartečko, Miroslav Šimonovič, Jaroslav Obšut, Martin Kuľha, Miroslav Škovira, Ľubomír Vaic, Marek Zagrapan, Denis Godla, Adam Jánošík a Dušan Brincko. Výťažok z podujatia bude použitý na spolufinancovanie nadštandardných izieb detského oddelenia. V zápase si zmerajú sily zamestnanci Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča na čele s jej riaditeľom, ktorý je zároveň futbalovým rozhodcom, posilnení o Mareka Janečku, rodáka z Levoče a známeho futbalového hráča, proti osobnostiam slovenského futbalu a hokeja. Okrem futbalu si bude možné vydražiť dres hviezd, prebehne autogramiáda, budú sa rozdávať darčeky.

"Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bude zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu. V nových izbách budú môcť s našimi najmenšími pacientmi ostať aj rodinní príslušníci," vysvetlil riaditeľ s tým, že zároveň by došlo aj k výmene podlahových krytín, dverí, vybudovaniu nových sociálnych zariadení a zakúpeniu nového nábytku. Vstupné na futbalový zápas sú dve eurá. V rámci zápasu sa uskutoční dražba dresov všetkých zúčastnených hráčov a autogramami.

V minulých rokoch sa v rámci benefičných podujatí vyzbieralo viac ako 2400 eur, ktoré sa použili na kúpu moderného neurologického prístroja pomáhajúcom pri liečbe ochorení a bolestí chrbtice. Prístroj v hodnote 8000 dolárov už rok slúži pacientom levočskej nemocnice ako jeden z mála svojho druhu na Slovensku. V minulom roku sa zakúpil ultrazvukový inhalátor a inhalačný prístroj s UltraAIR technológiou, ktoré pomôžu detským pacientom pri liečbe akútnych, ale aj chronických ochorení dýchacích orgánov.