Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Levočská nemocnica nezaznamenala pokles pacientov s ochorením COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 30 pacientom s týmto ochorením, vážny stav si u troch vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Levoča 30. marca (TASR) – Levočská nemocnica oproti iným zariadeniam zatiaľ nezaznamenala pokles pacientov s ochorením COVID-19. Aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 30 pacientom s týmto ochorením, vážny stav si u troch vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu, uviedol to riaditeľ nemocnice Viktor Halíř. Ako vysvetlil, vyššie číslo pacientov s ochorením COVID-19 je spôsobené tým, že nemocnica prijímala aj pacientov z iných nemocníc.

Počet pozitívnych zamestnancov nemocnice však nie je vysoký. Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková ozrejmila, že na PN sú pre ochorenie COVID-19 aktuálne piati zamestnanci a 12 ďalších je v karanténe.

Levočská nemocnica za uplynulý týždeň vykonala aj 334 PCR testov, pozitivita sa pohybuje na úrovni 15 percent. „Z 1273 antigénových testov bolo 16 testovaných pozitívnych,“ doplnil riaditeľ. Podľa jeho slov nemocnica v rámci vakcinačného centra zaočkovala 2022 ľudí prvou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer BioNTech a 70 ľudí druhou dávkou vakcíny Moderna. Zo zamestnancov nemocnice je zaočkovaných už 317 druhou dávkou.