Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Levočská nemocnica testuje v novom mobilnom odbernom mieste

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mobilný odberový tím pozostáva zo zdravotníkov levočskej nemocnice, ktorí sú na testovanie vyškolení.

Levoča 28. októbra (TASR) – V areáli levočskej nemocnice zriadili od utorka mobilné odberové miesto, kde je možné sa otestovať na ochorenie COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková s tým, že testovanie sa bude realizovať zatiaľ každý utorok.

„K zriadeniu mobilného odberového miesta sme pristúpili z dôvodu pretrvávajúcej mimoriadnej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 a aj preto, že v okrese Levoča nie je takéto odberové miesto a obyvatelia okresu museli chodiť na testovanie do okolitých okresov,“ uviedla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť levočskej nemocnice Beáta Ružbacká.

Mobilný odberový tím pozostáva zo zdravotníkov levočskej nemocnice, ktorí sú na testovanie vyškolení. V mobilnom odberovom mieste sa podľa Pavlikovej zatiaľ realizuje testovanie PCR testom, vzorky sa následne posielajú do AGELLAB Zvolen a výsledky sú známe do 48 hodín. Objednať sa je možné cez www.korona.gov.sk. Telefonický kontakt na odberové miesto je 0917 398 156.