Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Lyžiarske stredisko SKI Drienica spustilo tohtoročnú sezónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Vleky pustili v sobotu 26. decembra. V prevádzke sú dva detské vleky a jeden veľký vlek v skrátenej dĺžke.

Drienica 28. decembra (TASR) – Na Drienici v okrese Sabinov už lyžiari brázdia prvé svahy. Prevádzkovatelia lyžiarskeho strediska SKI Drienica začali sezónu na technickom snehu, vleky pustili v sobotu 26. decembra. Ako uviedol pre TASR vedúci strediska Dušan Šimko, v prevádzke sú dva detské vleky a jeden veľký vlek v skrátenej dĺžke. Výška umelého snehu je 25 centimetrov. K dispozícii je denné lyžovanie od 9.00 do 16.00 h.

"Dnes prevádzkujeme vleky tretí deň v tejto sezóne. Počasie je stále hmlisté, ale snehové podmienky sú dobré, takže máme tu lyžiarov. Zajtra hlásia od popoludňajších hodín už mínusové teploty, takže zase začíname zasnežovať. Ale do Silvestra nestihneme zasnežiť celý kopec," uviedol Šimko.

Znamená to, že Silvester pravdepodobne po prvýkrát nebudú lyžiari sláviť v noci na svahu. Prvý víkend v novom roku by mal byť už na sneh priaznivejší. Správca vlekov je na sľuby opatrný, má totiž dlhoročné skúsenosti, že prevádzku môže okrem teplôt ovplyvniť aj nepríjemný vietor. "Je predpoklad, že na budúci týždeň by malo v polovici týždňa začať snežiť," povedal už s väčším optimizmom Šimko.

Na lyžovačku do Drienice prichádzajú hlavne domáci lyžiari. V hoteloch však majú ubytovaných aj cudzincov, ide zväčša o ľudí, ktorí sa vysťahovali do zahraničia, ale korene majú v tomto regióne. Šimko povedal, že prichádzajú s rodinami, prípadne aj vo väčších skupinkách s priateľmi, ktorí tento kraj vďaka nim začínajú objavovať.

Stredisko SKI Drienica je na zimnú sezónu dobre pripravené. Nedávno kúpili nové snežné pásové vozidlo, v stredisku postavili horolezeckú stenu pre deti. Napriek investíciám ceny skipasov ponechali na úrovni poslednej sezóny.