Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Humenné monitorujú nové kamery

Ilustračná fotografia Foto: TASR - Tomáš Doboš

Všetky kamery sú napojené na mestskú políciu. Monitorovanie a zaznamenávanie prebieha nepretržite 24 hodín.

Humenné 5. januára (TASR) - Kamerový systém mesta Humenné sa v závere minulého roka rozšíril o šesť nových snímacích zariadení.

"Okolie detskej polikliniky, ktoré je najmä v čase rannej dopravnej špičky plné áut a detí, je najnovšie pod drobnohľadom troch kamier. Dve z nich monitorujú priestor pred a ďalšia kamera priestor za budovou," informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Ďalšie tri nové kamery dala umiestniť podľa jej slov radnica na budovu Mestského kultúrneho strediska (MsKS), odkiaľ monitorujú Gorkého ulicu, námestie pred MsKS a časť parku medzi kaštieľom a humenským amfiteátrom.

"Všetky kamery sú napojené na mestskú políciu. Monitorovanie a zaznamenávanie prebieha nepretržite 24 hodín," ozrejmila Slivková Kirňaková. Dodala, že zmienené rozšírenie kamerového systému financovalo mesto zo získanej dotácie od Úradu vlády SR, a to vo výške 11.500 eur.

Kamerový systém v Humennom sa začal modernizovať v roku 2013. Samospráva vtedy uspela s projektom Bezpečne v meste Humenné, vďaka ktorému pribudli kamery v nových lokalitách, vymenili sa staré čierno-biele kamery za nové farebné a zmodernizovalo sa technické zázemie mestskej polície. Projekt vtedy podporilo finančne Ministerstvo vnútra SR sumou 11.000 eur.