Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Vráble odmietajú zrušenie úradu práce, podľa úradu nič také nehrozí

Úpsvar Bratislava Foto: go-ok.eu/sk

Radnica vyjadrila s uzatvorením pobočky ÚPSVaR zásadný nesúhlas. Zároveň pripomenula, že pracovisko vo Vrábľoch poskytovalo 30 rokov služby pre takmer 16.000 občanov spádovej oblasti.

Vráble 17. mája (TASR) – Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) poprelo správy, podľa ktorých by sa malo zatvoriť jeho pracovisko vo Vrábľoch. Informácie o zatvorení pobočky prinieslo na svojej webovej stránke aj mesto Vráble.

Radnica vyjadrila s uzatvorením pobočky ÚPSVaR zásadný nesúhlas. Zároveň pripomenula, že pracovisko vo Vrábľoch poskytovalo 30 rokov služby pre takmer 16.000 občanov spádovej oblasti. „Mesto Vráble sa ostro ohradzuje aj voči zverejnenej informácii, že pracovisko sa uzatvára z technických príčin, pretože je budova mestského úradu uzatvorená. Mesto Vráble ako prenajímateľ priestorov o žiadnych technických príčinách nevie. Ubezpečujeme občanov, že ďalšie kroky vedenia mesta Vráble smerujú k zmene tohto rozhodnutia,“ uviedol magistrát na webovej stránke mesta.

Ako pre TASR uviedla Marianna Šebová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR, pracovisko vo Vrábľoch sa neruší ani nezatvára. Mení sa iba organizácia jeho práce a úradné dni. „Z technických príčin si od 17. mája môžu klienti prísť vybaviť potrebné záležitosti osobne na úrade práce v Nitre, prípadne môžu využiť telefonickú či elektronickú komunikáciu s pracoviskom Vráble. Zároveň, v nevyhnutných prípadoch, budú klienti vybavení na pracovisku Vráble každý pondelok a stredu od ôsmej do 15. hodiny,“ uviedla Šebová.