Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Mladík podozrivý z poškodenia vozidiel skončil v cele

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci, kde páchateľovi zákon ukladá trest odňatia slobody až na jeden rok.

Prešov 17. mája (TASR) – Mladík z Prešova, ktorý je podozrivý z poškodenia vozidiel, skončil v cele policajného zaistenia. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v nedeľu (16. 5.) po polnoci bolo na linku 158 oznámené, že vo vchode bytovky na ulici Októbrovej sa nachádza neznáma osoba a s niečím tam veľmi búcha.

"Policajnou hliadkou bolo zistené, že neznámy muž kopal do poštových schránok, potom vybehol von, kde na parkovisku zhodil na zem kovový kontajner, pričom ním narazil do odstaveného motorového vozidla značky Volkswagen, ktoré poškodil. Majiteľ vozidla škodu vyčíslil na 300 eur. Muž sa potom rozbehol k druhému vozidlu značky Renault, na ktorom rozbil spätné zrkadlo a spôsobil škodu vo výške 300 eur,“ uviedla Ligdayová s tým, že polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci, kde páchateľovi zákon ukladá trest odňatia slobody až na jeden rok.

"Dôkazná situácia umožnila obmedziť na osobnej slobode 17-ročného mladíka z Prešova ako osobu podozrivú zo spáchania uvedených skutkov," dodala krajská policajná hovorkyňa.