Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Motoristom odovzdali opravenú cestu medzi Sedliskami a Holčíkovcami

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Na viacerých miestach položili nové asfaltové vrstvy, čomu predchádzali úpravy ich podložia.

Holčíkovce/Sedliská 15. decembra (TASR) - Na Hornom Zemplíne dnes oficiálne odovzdali motoristom do užívania zrekonštruovanú cestu 1. triedy medzi obcami Sedliská a Holčíkovce. Obnovu frekventovaného úseku financovali európske zdroje a štátny rozpočet SR.

Zuzana Hromcová zo Slovenskej správy ciest TASR informovala, že na zmienenom úseku v okrese Vranov nad Topľou, došlo na viacerých miestach k pokládke nových asfaltových vrstiev, čomu predchádzali úpravy ich podložia.

Súčasťou investície ktorú realizovali od mája 2013, boli aj úpravy a odvodňovanie priekop, rekonštrukcie mostov, preložka káblových vedení, sanácia svahov či inštalácia nových vodorovných a zvislých dopravných značení.

Stavebný projekt si vyžiadal spolu s DPH viac ako 8,7 milióna eur. Jeho hlavným cieľom bolo zvýšenie bezpečnosti cestnej automobilovej dopravy na frekventovanom úseku I/15 Sedliská - Holčíkovce.

Na obnovenom úseku sa budú realizovať v nasledujúcom období ešte dokončovacie práce, avšak bez negatívnych dosahov na plynulosť cestnej premávky. Termín ukončenia stavby je stanovený na jún 2015.