Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Muž predával traktor, ktorý nemal, polícia ho obvinila z podvodu

Foto: TASR/František Iván

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie z prečinu podvodu, z ktorého na základe získaných dôkazov obvinil 19-ročného Jozefa z Lysej pod Makytou.

Poprad 19. februára (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie z prečinu podvodu, z ktorého na základe získaných dôkazov obvinil 19-ročného Jozefa z Lysej pod Makytou. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová informovala, že obvinený mal na internete zverejnil inzerát, v ktorom uvádza, že predáva traktor značky Zetor za sumu 10.000 eur.

„K inzerátu boli poskytnuté aj fotografie tohto pracovného stoja a telefónne číslo predávajúceho. Makytskolysan tak urobil napriek tomu, že nedisponoval žiadnym traktorom,“ zdôraznila hovorkyňa. Na tento inzerát reagoval muž z obce Poľanovce, ktorý na Jozefov účet zaslal 5000 eur s tým, že Jozef zabezpečí prevoz a odovzdanie traktora. Zvyšná časť predajnej sumy sa mala vyplatiť po prevzatí tovaru.

„Napriek opakovaným telefonátom sa kupujúcemu už s predávajúcim nepodarilo spojiť, teda k odovzdaniu tovaru nedošlo. Jozefovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uzavrela Migaľová.