Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Prešovský kraj

Na Obchodnej akadémii a Gymnáziu počas prehliadky výbušninu nenašli

Obchodnú akadémiu a gymnázium vo Vranove nad Topľou museli 15. januára 2015 dopoludnia opustiť stovky žiakov spolu s učiteľmi. Postaral sa o to anonym, ktorý nahlásil, že v školskej budove sa nachádza bomba. Na videosnímke policajné autá pred budovou obchodnej akadémie a gymnázia vo Vranove nad Topľou. Foto: TASR - Tomáš Doboš

Obchodnú akadémiu a gymnázium vo Vranove nad Topľou museli dnes dopoludnia opustiť stovky žiakov spolu s učiteľmi. Postaral sa o to anonym, ktorý nahlásil bombu v školskej budove.

Vranov nad Topľou 15. januára (TASR) - Obchodnú akadémiu a gymnázium vo Vranove nad Topľou museli dnes dopoludnia opustiť stovky žiakov spolu s učiteľmi. Postaral sa o to anonym, ktorý nahlásil bombu v školskej budove.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, anonym nahlásil prítomnosť bomby na škole pred 8. hodinou ráno, konkrétne na telefónnu linku vranovského gymnázia. Vedenie školy o tom následne upovedomilo políciu, ktorá vzápätí vyslala na miesto príslušné záchranné zložky.

Muži zákona vykonali pyrotechnickú prehliadku aj za asistencie služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie výbušnín, v oboch školách, pretože fungujú v spoločných priestoroch. Počas kontroly však žiadnu výbušninu nenašli.

"Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. Páchateľovi hrozí v prípade vypátrania a preukázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedla Migaľová.

Dnešné konanie páchateľa môže podľa názoru pedagógov súvisieť s uzatváraním polročných vysvedčení. Stredajší výpadok vyučovania sa rozhodli riaditelia oboch škôl nahradiť riadnym vyučovacím dňom počas nadchádzajúcej soboty.