Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Prešovský kraj

Šachoví nadšenci zo Slovenska i zo sveta dnes odštartovali Prešov Open

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V piatok (4.8.) večer je pripravený pre účastníkov aj sprievodný program. Bleskový turnaj na Vodárenskej veži bude spojený s výstupom na túto dominantu mesta.

Prešov 3. augusta (TASR) – Na šachovom turnaji Prešov Open, ktorý dnes v metropole Šariša odštartoval svoj jubilejný desiaty ročník, očakávajú viac ako 100 účastníkov. Nahlásených už majú hráčov z Poľska, Česka, Ukrajiny a, samozrejme, aj zo Slovenska.

"Počas jeho existencie do Prešova zavítalo už niekoľko stoviek priaznivcov tejto kráľovskej hry najmä z radov mladšej generácie. V minulom roku nový, skrátený formát siedmich kôl namiesto deviatich  a polovičný počet dní – štyri – prilákal na štart rekordnú účasť 80 hráčov z piatich štátov, a to Francúzska, Poľska, Česka, Ukrajiny a, samozrejme, Slovenska,"
uviedol riaditeľ turnaja Jaroslav Bánoci. Hrá sa v priestoroch bývalého hotela Senátor.

V piatok (4.8.) večer je pripravený pre účastníkov aj sprievodný program. Bleskový turnaj na Vodárenskej veži bude spojený s výstupom na túto dominantu mesta. "Veríme, že aj s podporou mesta Prešov, krajského šachového zväzu a reklamných partnerov toto podujatie svojou úrovňou a úspešným priebehom obohatí tiež Prešovské kultúrne leto a prispeje k oslavám 770. výročia mesta," uzavrel Bánoci.