Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Na vodnej nádrži Nižný Hrušov ulovili rekordného sumca

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Obrovskú rybu lovili z vody asi hodinu.


Nižný Hrušov 8. augusta (TASR) – Na vodnej nádrži Nižný Hrušov vo Vranovskom okrese dnes rybár Jozef Macák z obce Soľ ulovil rekordne veľkého sumca. "Chytil som ho asi o trištvrte na šesť ráno, dlhý bol 186 centimetrov, váha ťažko povedať, ale odhadujem tak 70 kilogramov," uviedol pre TASR 37-ročný úspešný rybár, ktorý sa na dnešnú rybačku vybral sám a takýto úlovok rozhodne nečakal.

Obrovskú rybu lovil z vody asi hodinu, vybrať ho na breh s hákom mu pomohol aj rybár, ktorý mal stanovište vedľa neho. Sumca chytil na šesťcentimetrovú gumenú rybku. "Vedeli sme o ňom, len som osobne nečakal, že mi zaberie na moju malú nástrahu. Je to pre mňa životná ryba, veľmi ma to prekvapilo, že som ho vôbec vytiahol, dával som si tak 5-% šancu na úspech, pretože som mal veľmi jemnú techniku," dodal rybár, ktorý sa tomuto koníčku venuje už od 13 rokov a je aj členom rybárskej stráže vo Vranove Nad Topľou.

Sumca chytil Macák na šesťhektárovom rybníku. "Doteraz sa na rybníku Nižný Hrušov vytiahol najväčší sumec, ktorý mal okolo 125 centimetrov a mal asi 12 kilogramov. Takže tento je určite rekordný, nejde však o nejakého úplného obra. Vedeli sme o tom, že takéto veľké sumce tam sú, ale doteraz sa nikomu nepodarilo nejakého chytiť," doplnil tajomník Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu vo Vranove nad Topľou Ondrej Pavelko.