Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Na východnej hranici odhalili kontraband 49.000 kusov cigariet

Na ilustračnej snímke pašované cigarety značky Jin Ling. Foto: FOTO TASR - Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície Sobrance

Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal vecou zaoberať vyšetrovateľ kriminálneho úradu Finančnej správy SR.

Ubľa 15. decembra (TASR) - Takmer 49.000 kusov cigariet zaistili muži zákona počas uplynulého víkendu na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili v tomto prípade colníci na viac ako 6820 eur.

Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická, muži zákona podrobili v nedeľu (14. 12.) popoludní v katastri obce Ubľa kontrole dvoch Slovákov a jedného Ukrajinca, ktorí spomínané cigarety prevážali pomocou štvorkoliek.

Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal vecou zaoberať vyšetrovateľ kriminálneho úradu Finančnej správy SR. Tabakové výrobky odovzdala polícia príslušníkom Colnému úradu.