Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Nadácia Prešovského kraja pre podporu rodiny zbiera potraviny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Podmienkou získania pomoci od nadácie je vyplnenie žiadosti o finančný príspevok, ktorý žiadatelia nájdu na webstránke nadácie, ako aj PSK.

Prešov 2. novembra (TASR) – Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny eviduje 36 žiadostí o pomoc. Správna rada ich prehodnotí na svojom najbližšom zasadnutí začiatkom decembra. Nadácia pomohla v tomto roku finančnými prostriedkami 28 rodinám, ktorým prerozdelila sumu takmer 25.000 eur. Pred Vianocami pripravuje zbierku trvanlivých potravín.

"Jednej mladej rodine sme v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska pomohli balíkom trvanlivých potravín. Deťom v ďalších dvoch rodinách sme naplnili školské tašky potrebnými pomôckami, ktoré sa vyzbierali počas zbierky školských pomôcok na Úrade PSK. Desiatkam rodín sme pomohli sprostredkovať kontakty na odborníkov v zdravotníctve či špeciálno-pedagogickom poradenstve," uviedla pre TASR hovorkyňa PSK Daša Jeleňová s tým, že najviac žiadostí dostávajú z okresov Poprad a Prešov.

Ako ďalej povedala, v predvianočnom čase plánujú zorganizovať zbierku trvanlivých potravín. "Budú rozdistribuované rodinám, ktoré o takúto pomoc požiadajú prostredníctvom samostatnej výzvy," povedala Jeleňová a doplnila, že do konca novembra sa koná verejná zbierka, z ktorej výťažok bude pred Vianocami prerozdelený žiadateľom.

Podmienkou získania pomoci od nadácie je vyplnenie žiadosti o finančný príspevok, ktorý žiadatelia nájdu na webstránke nadácie, ako aj PSK. Predmet pomoci nie je podľa Jeleňovej ohraničený ani limitovaný, nadácia však finančne nepodporuje športové aktivity, sústredenia, pomôcky, zdravotné zákroky, rehabilitačné pomôcky, respektíve cvičenia hradené z bežného verejného zdravotného poistenia. Rovnako nepodporuje ani kúpu liekov a výživových doplnkov nepreplácaných zdravotnými poisťovňami.