Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

NAŽIVO: Prešovský kraj o záverečných účtoch aj združených investíciách

Ilustračné foto, Prešov Foto: TASR/Milan Kapusta

Prinášame vám priamy prenos zo zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja.

Prešov 21. apríla (TABLET.TV) - Hodnotenie výsledkov hospodárenia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v roku 2014 bude jeden z hlavných bodov rokovania zastupiteľstva regionálnej samosprávy, ktoré sa uskutoční v utorok (21.4.) v zasadačke Okresného úradu v Prešove.



"Zo záverečných analýz a dôvodovej správy vyplýva, že kraj vlani hospodáril s prebytkom. Poslanci si vypočujú správu hlavného kontrolóra i nezávislého audítora a rozhodnú o schválení záverečného účtu," uviedla pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Okrem toho budú schvaľovať finančnú spoluúčasť na projekte výstavby tréningovej športovej haly s umelou ľadovou plochou v Prešove a návrhu na združenú investíciu v prípade vybudovania tréningovej futbalovej plochy s umelým povrchom vo Vysokých Tatrách.

Regionálne zastupiteľstvo sa v rámci programu oboznámi s vyúčtovaním príspevkov, ktoré každoročne poskytuje vo verejnom záujme v prímestskej autobusovej doprave.

Poslanci prerokujú aj plán investičných akcií, ktoré budú financované z 2. tranže úveru z Európskej investičnej banky pre rok 2016. Diskusia bude aj o implementácií projektov z oblasti cestného hospodárstva, ktoré sú podporené z prostriedkov programu slovensko-poľskej cezhraničnej spolupráce.

"V súvislosti s racionalizačnými opatreniami v oblasti kultúry sa bude rozhodovať aj o zlúčení dvoch inštitúcií. Ide o Vihorlatské osvetové strediska a Vihorlatské múzeum v Humennom," spresnila hovorkyňa.

Zastupiteľstvo PSK bude rokovať aj o bodoch, ktoré sa týkajú turistického ruchu. Poslanci si vypočujú výročnú správu o činnosti Krajskej organizácii cestovného ruchu, ktorej cieľom je koordinovať aktivity v prospech rozvoja turizmu. Rozprava sa bude týkať aj dofinancovania projektu „Archeologické dedičstvo regiónov, šanca na rozvoj turistiky“.

Poslednými bodmi programu budú návrhy na majetkové prevody, a návrhy na prevody či prenájmy majetku v prípade osobitného zreteľa.

Rokovanie druhého tohtoročného zasadania Zastupiteľstva PSK sa začne v utorok (21.4.) o 10. hodine. Na základe spoločného projektu regionálnej samosprávy a Tlačovej agentúry Slovenskej republiky si rokovanie záujemcovia môžu pozrieť v priamom prenose na stránke www.tablet.tv.