Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V nemocnici v Levoči majú nové polohovateľné postele

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Oliver Ondráš

Celkom 84 elektronicky polohovateľných postelí spolu s matracmi prevzala dnes Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča ako dar od Maltézskych rytierov zo Švajčiarska.

Levoča 5. februára (TASR) - Celkom 84 kusov elektronicky polohovateľných postelí spolu s matracmi, 40 nočných stolíkov a 40 stoličiek prevzala dnes Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča ako dar od Maltézskych rytierov zo Švajčiarska. Tentoraz venovali nemocnici až tri kamióny materiálu v hodnote viac ako 100.000 eur, čím sa podľa vedenia nemocnice zvýši pohodlie pacientov a zníži fyzická námaha zdravotníckeho personálu pri obsluhe.

„Prednosťou polohovateľných postelí je predovšetkým elektronická polohovateľnosť chrbta, nôh a hlavy pacienta a výšková nastaviteľnosť. Súčasťou postelí sú matrace v bezchybnom stave, ktoré majú významný vplyv pre prevenciu vzniku preležanín,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Miroslav Jaška s tým, že lôžka budú umiestnené na všetkých oddeleniach levočskej nemocnice. Dve desiatky z nich sa však stanú súčasťou vybavenia nemocnice v Krompachoch. „Dodávku ďalších 168 postelí máme sľúbenú v mesiaci máj tohto roku,“ dodal Jaška.

Najväčším pozitívom spolupráce medzi levočskou nemocnicou a Rádom maltézskych rytierov je podľa neho vízia lepšieho komfortu pre pacientov. „V prvej dodávke sme tiež prevzali veľmi kvalitné oblečenie pre personál. Veríme, že aj takéto humanitárne dary naši pacienti ocenia a budú sa cítiť v našej nemocnici pohodlnejšie,“ uzavrel riaditeľ. Pri odovzdávaní posledného kamióna sa v Zürichu konala aj malá slávnosť. Rád maltézskych rytierov totiž vypravil na Slovensko už 700 kamiónov s materiálom pre nemocnice, domovy dôchodcov alebo sociálne zariadenia.