Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Nemocnica vo Vranove nad Topľou podala trestné oznámenie pre podvod

Ilustračné foto. Foto: TASR

K trestnému oznámeniu sa pripája aj Union zdravotná poisťovňa.

Bratislava 19. septembra (TASR) – Nemocnica vo Vranove nad Topľou podala trestné oznámenie. Dôvodom je podvod so zdravotníckymi pomôckami za desiatky tisíc eur. Ten v nemocnici a v lekárni odhalili revízni lekári Union zdravotnej poisťovne. TASR o prípade informoval hovorca súkromnej zdravotnej poisťovne Matej Neumann.

"Podvodné konanie bolo zistené v rámci krížovej kontroly v nemocnici a lekárni vo Vranove nad Topľou," priblížil Neumann. Zdravotnej poisťovni mala pri predpisovaní zdravotníckych pomôcok vzniknúť podľa hovorcu škoda vo výške približne 13.000 eur. Ďalšia, a to vo výške 51.000 eur, bola zistená v lekárni. Ako hovorca dodal, je možné, že škody budú ešte oveľa väčšieho rozsahu, keďže krížové kontroly pokračujú aj naďalej.

K trestnému oznámeniu sa pripája aj Union zdravotná poisťovňa. "Pravidelnými revíznymi kontrolami zdravotná poisťovňa pomáha odhaľovať podvodné konania a zabraňuje zneužívaniu finančných prostriedkov, ktoré sú určené pre poistencov na poskytovanie zdravotnej starostlivosti," uzavrel.