Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

OKLAMAL HO: Neznámy páchateľ vylákal od muža viac ako 3700 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia apeluje na zvýšenú opatrnosť a obozretnosť pri akýchkoľvek komunikáciách či uzatváraní vzájomných dohôd s neznámymi osobami.

Humenné 17. septembra (TASR) - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu, ku ktorému došlo v auguste tohto roku prostredníctvom internetovej komunikácie.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, zatiaľ neznámy páchateľ komunikoval s Petrom zo Sniny o sprostredkovaní práce a ubytovaní v Holandsku.

"Pod touto zámienkou od neho postupne vylákal finančné hotovosti, a to vo výške 600 eur, potom vo výške 700 eur, 400 eur, neskôr vo výške 1500 eur a nakoniec ešte ďalších 520 eur. Peniaze Peter postupne zo svojho účtu v banke prevádzal na účet banky, ktorý mu určil 'sprostredkovateľ'. K sprostredkovaniu práce a ani ubytovania však nedošlo. Dôverčivému Sninčanovi tak vznikla celková škoda vo výške 3720 eur," uviedla Ligdayová s tým, že zákon pre páchateľa tohto podvodu stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Polícia apeluje na zvýšenú opatrnosť a obozretnosť pri akýchkoľvek komunikáciách či uzatváraní vzájomných dohôd s neznámymi osobami.