Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Nový investor v Starej Ľubovni zamestnal 16 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR

Holandská firma Cirex rozšírila svoje pôsobenie do Starej Ľubovne, kde sa bude zameriavať na výrobu pre automobilový priemysel.

Stará Ľubovňa 10. marca (TASR) - Holandská firma Cirex rozšírila svoje pôsobenie do Starej Ľubovne, kde sa bude zameriavať na výrobu pre automobilový priemysel. Firma vytvorila 16 pracovných miest, počet zamestnancov sa má neskôr zvyšovať.

Spoločnosť sa v pobočke na severe Spiša venuje výrobe klimatizačných dielcov určených pre automobilový priemysel. Približne do pol roka by sa počet zamestnancov mal navýšiť. „Do budúcnosti sa počíta s vytvorením ďalších 14 pracovných miest,“ uviedol prednosta mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár. Firma s novou oblasťou výroby sa nachádza na Prešovskej ulici a sídli v prenajatých priestoroch u súkromníka.

Podľa Solára spoločnosť prinesie mestu nové pracovné príležitosti pre obyvateľov Starej Ľubovne i okolia. „Rovnako sa región na začiatok otvorí menším zahraničným investíciám, ktoré ukážu, že v regióne sa nachádzajú šikovní a pracovití ľudia,“ dodal Solár.