Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Nový primátor Lipian chce v roku 2015 oživiť najmä technické služby

Vladimír Jánošík Foto: Lipany.sk

Vladimír Jánošík chce v Lipanoch vytvoriť podmienky na rekreačné korčuľovanie, jeho snom je zimný štadión.

Lipany 28. decembra (TASR) – Nový primátor Lipian Vladimír Jánošík plánuje v roku 2015 znovu oživiť spoločnosť Technické služby mesta Lipany, ktoré by mohli priniesť nielen skvalitnenie služieb pre občanov ale aj zvýšenie zamestnanosti v meste. Od začiatku roka sa prednostom mestského úradu stane Emil Jacko, na poste viceprimátorky ostala Viera Urdová. Počet ľudí v komisiách plánuje zredukovať, ide mu podľa jeho slov o efektivitu a odbornosť práce týchto orgánov. Nevylučuje, že do niektorých komisií by sa mohli dostať aj mladí ľudia.

Z dlhodobých cieľov V. Jánošík spomína najmä geotermálny vrt. Ten je podľa neho balvanom, ktorý pred sebou mesto tlačí dlhodobo. Jeho využitie by bolo možné nielen na rekreačné ale aj priemyselné účely.

„K tomu je ešte dlhá cesta, no dúfam, že to bude vyriešené ešte v tomto volebnom období,“ povedal. V strednodobom horizonte by chcel primátor najmä opraviť športoviská a rozvíjať športy typické pre Lipany ako futbal či turistiku.

Jeho snom je, aby aj v Lipanoch bol zimný štadión, na začiatok by však bolo potrebné vytvoriť aspoň podmienky na rekreačné korčuľovanie. V prvom rade je potrebné nájsť takú plochu, aby spĺňala parametre oficiálneho klziska.

V roku 2015 chce zároveň začať s tradíciou podujatia, ktoré bude tradičné práve pre mesto Lipany. V hlave nosí nápad, no konkretizovať ho nechcel, pôjde podľa neho zrejme o propagáciu tradičného jedla.