Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Nový vozeň pre lyžiarov Sparťan predstavili na výstave InterMountain

Foto: Tatralift, a.s.

Výrobca lanových dopravných systémov TATRALIFT Kežmarok uviedol na medzinárodnej výstave InterMountain v Špindlerovom Mlýne premiéru svojho nového vozňa.

Kežmarok 2. októbra (Teraz.sk) - Výrobca lanových dopravných systémov TATRALIFT Kežmarok uviedol na medzinárodnej výstave InterMountain v Špindlerovom Mlýne premiéru svojho nového vozňa pod názvom Sparťan. Ide o moderný a originálny štvormiestny vozeň slúžiaci na prepravu nielen lyžiarov, ale aj peších osôb.

Celková hmotnosť vozňa je 130 kg, nosnosť 320 kg a jeho maximálna rýchlosť na dopravnom lane dosahuje 5 m/s. Jeho pripojenie k dopravnému lanu je zabezpečené pomocou tradičného fixného systému uchytenia alebo odpojiteľného systému uchytenia. Bezpečnosť pasažierov je zabezpečená otočne uloženým ochranným rámom, t.j. sklopnou opierkou. „Vozeň Sparťan je súčasťou nášho ambiciózneho inovačného programu. Spĺňa parametre kvality, bezpečnosti a cenovej výhodnosti. Pre zákazníkov bude tento produkt určite zaujímavou voľbou. Aktuálne už spúšťame aj jeho výrobu, nakoľko chceme pokryť dopyt zo strany našich odberateľov,“ uviedol obchodný riaditeľ TATRALIFTu Jozef Michna.

Foto: Tatralift, a.s.


Slovenská spoločnosť TATRALIFT sa zaoberá vývojom, výrobou a dodávkami lanových dopravných systémov. Od roku 1976 do konca roku 2013 spoločnosť vyrobila a do prevádzky odovzdala viac ako 1200 zariadení na Slovensku, v Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku, Veľkej Británii, Rusku, Bielorusku, Lotyšsku, Litve, Bulharsku, Rumunsku ale aj v Nórsku, Turecku, Francúzsku či v Iráne alebo v Číne.

Foto: Tatralift, a.s.


Medzinárodný veľtrh horských technológií InterMountain sa koná v českom Špindlerovom Mlýne v dňoch 30.9 – 1.10. 2014. Podujatia sa zúčastňuje takmer 50 tradičných aj menej známych vystavovateľov.

Foto: Tatralift, a.s.


Teraz.sk informoval hovorca TATRALIFT, a.s. Kežmarok Peter Benčurik.