Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Obnova tenisových kurtov v Prešove stála doteraz 310.000 eur

Tenis Foto: TASR/AP

Financie boli použité na obnovu tenisových kurtov na Nábrežnej ulici v Prešove, na nové oplotenie, chodníky, tienenie dvorcov, novú antuku, tribúnu, na stĺpiky sietí i na čiary.


Prešov 21. júla (TASR) - Obnova tenisových kurtov na Nábrežnej ulici v Prešove stála doteraz 310.000 eur. Tie boli použité na nové oplotenie, chodníky, tienenie dvorcov, novú antuku, tribúnu, na stĺpiky sietí i na čiary. Zrevitalizovaný areál bol dnes oficiálne otvorený. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke.

Do obnovy športového areálu investovala súkromná spoločnosť, ktorá ho má v prenájme na nasledujúcich 15 rokov. Veľká časť financií smerovala do chátrajúcej budovy tvoriacej zázemie, kde tenisti už majú možnosť využívať okrem úplne zrenovovaných šatní a sanitárnych zariadení aj telocvičňu, saunu, vírivku, ale i služby maséra. Poschodie budovy bolo rozšírené o terasu s reštauračnými službami. T & J Tenis Club tak ponúka nielen osem tenisových kurtov, ale tiež kompletné zázemie potrebné pre špičkovú prípravu tenistov.

Podľa konateľa spoločnosti Jána Leheta má tento tenisový areál ambície byť usporiadateľom medzinárodných turnajov pod patronátom International Tennis Federation. Klub už spolupracuje s Tenisovou akadémiou Prešov a spoločným zámerom je poskytnúť tenisovej mládeži také podmienky, aby sa vedeli presadiť medzi tenisovou špičkou a rozvíjali tak tradíciu tohto športu v Prešove.