Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Polícia obvinila Popradčana, napadnúť mal zdravotníka v nemocnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lenka Krošláková

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že k incidentu došlo v sobotu (7.7.) krátko pred 22. hodinou v priestoroch čakárne centrálneho príjmu.

Poprad 10. júla (TASR) – Polícia obvinila 30-ročného muža z Popradu, ktorý mal napadnúť zdravotného pracovníka v tamojšej nemocnici. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že k incidentu došlo v sobotu (7.7.) krátko pred 22. hodinou v priestoroch čakárne centrálneho príjmu.

"Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade obvinil muža z prečinu ublíženia na zdraví spáchaného v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania sa a výtržníctva," uviedol Džobanik s tým, že obvinený muž sa najprv slovne vyhrážal zdravotníckemu pracovníkovi, že ho zabije a že si na neho počká, keď príde na najbližší výjazd. Podľa hovorcu však neostalo len pri slovných vyhrážkach, Popradčan pracovníka následne aj fyzicky napadol. "Päsťou ho udrel do oblasti tváre. Napadnutý muž utrpel pomliaždeniny na tvári s podozrením na otras mozgu," dodal hovorca.

Útočníka polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Ak sa mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.