Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Obvinili Sninčana z nedovoleného ozbrojovania

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Obvinený mal v rodinnom dome, ako aj k nemu priľahlých priestoroch bez povolenia prechovávať zbrane i strelivo, ktoré si mal nelegálne zadovážiť.

Snina 17. decembra (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom obvinil 52-ročného Sninčana zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Mužovi hrozí podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Obvinený mal v rodinnom dome, ako aj k nemu priľahlých priestoroch bez povolenia prechovávať zbrane i strelivo, ktoré si mal nelegálne zadovážiť. "Išlo o štyri dlhé guľové zbrane rôzne prerobené, dve dlhé brokové zbrane taktiež rôzne podomácky upravené, dve pištole s prerobenou hlavňou a so zásobníkom, revolver a vzduchovú pušku prerobenú s naskrutkovaným tlmičom na hlavni,“ vymenúva hovorkyňa. Okrem toho mal obvinený prechovávať takmer 480 nábojov rôznych druhov a kalibrov, signálnu pištoľ s nábojmi, zápalnú šnúru a štyri elektrické rozbušky.

„Počas vykonanej domovej prehliadky v rodinnom dome boli uvedené zbrane a strelivo nájdené a zaistené. Obvinený muž je stíhaný na slobode,“ uzavrela hovorkyňa.