Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Opitý muž narazil v Podolínci do elektrického stĺpa

Záber z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Nehoda spôsobila prerušenie dodávky elektrickej energie na jednej z ulíc.

Podolínec 20. januára (TASR) – Polícia obvinila 27-ročného muža z obce Ihľany, ktorý v utorok (19. 1.) pod vplyvom alkoholu a navyše cudzím vozidlom narazil v Podolínci do elektrického stĺpa. Ako o tom TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni voči mužovi vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, ako aj z neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

Ligdayová ozrejmila, že obvinený muž sa v utorok popoludní bez súhlasu majiteľa zmocnil motorového vozidla značky Fiat Ducato, ktoré po naštartovaní viedol po meste Podolínec. Pretože sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, narazil do elektrického stĺpa. Následkom toho došlo k prerušeniu dodávky elektrickej energie na jednej z ulíc.

„Po príchode policajnej hliadky na miesto dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok dosiahol hodnotu 2,23 promile. Škoda na vozidle bola vyčíslená na 1000 eur a škoda na poškodenom elektrickom zariadení vznikla vo výške 1000 eur,“ uviedla Ligdayová. Ako dodala, policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.