Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Oscarový film Obchod na korze približuje filmový chodník

Záber z filmu Obchod na korze. Foto: Youtube

QR kód na informačnej tabuli stačí prostredníctvom mobilnej aplikácie nasnímať a na displeji telefónu sa zobrazí konkrétna scénka v krátkej časovej sekvencii.

Sabinov 12. augusta (TASR) – Miesta, na ktorých vznikala prvá československá oscarová snímka, legendárny film Obchod na korze, môžu návštevníci Sabinova spoznať pomocou 11 informačných tabulí. Nachádzajú sa na interaktívnom filmovom chodníku.

"QR kód na informačnej tabuli stačí prostredníctvom mobilnej aplikácie nasnímať a na displeji telefónu sa zobrazí konkrétna scénka v krátkej časovej sekvencii. Informačné texty v slovenskom, nemeckom a anglickom jazyku návštevníka vtiahnu do deja a ukážu mu miesto, na ktorom stála kamera v čase nakrúcania. Moderné technológie ho priamo zasadzujú do doby, kde si môže užiť nielen atmosféru natáčania a byť jej súčasťou, ale samotný humanistický odkaz filmu aj sám prežiť," informuje mesto Sabinov na svojej webstránke.

Projekt je podľa radnice potenciálom nielen pre rozvoj turizmu v meste či povzbudenie k lokálpatriotizmu. "Ukazuje nám totiž aj morálno-etický kódex. Projekt ho zobrazí tak, aby nás dejiny poučili a aby sa našou vinou už neopakovali,“ uvádza radnica.