Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Pacienti v Snine sú spokojní s nemocnicou, stala sa skokanom roka

Erb mesta Snina Foto: Heraldický register

Skokanom roka sa stala mestská nemocnica v Snine v rámci rebríčka najlepších zdravotníckych zariadení z pohľadu poistencov, ktorý zverejnila v uplynulých dňoch zdravotná poisťovňa Dôvera.

Snina 6. mája (TASR) - Skokanom roka sa stala mestská nemocnica v Snine v rámci rebríčka najlepších zdravotníckych zariadení z pohľadu poistencov, ktorý zverejnila v uplynulých dňoch zdravotná poisťovňa Dôvera.

Tá vyhodnotila takmer 4000 dotazníkov od jej poistencov, ktorí boli vlani hospitalizovaní. Pacienti hodnotili lôžkové zdravotnícke zariadenia známkami ako v škole, najlepšou bola jednotka, najhoršou päťka.

Podľa slov sninského primátora Štefana Milovčíka odzrkadľuje dobré umiestnenie nemocnice v Snine prístup tamojších lekárov, ale aj podmienky, v akých sa poskytuje zdravotná starostlivosť pre ľudí z regiónu.

"Skutočnosť, že naša nemocnica je ako jedna z mála na Slovensku vo vlastníctve mesta, nám umožnila, aby sme ju pred niekoľkými rokmi vynovili z mestského rozpočtu zvonku i zvnútra. Ale bez dokonalej a obetavej práce lekárov a zdravotného personálu by naše snahy o skrášľovanie nemocnice vyšli nazmar," zhodnotil Milovčík. Sninské zdravotnícke zariadenie sa stalo podľa jeho slov skokanom roka tým, že sa posunulo v rámci hodnotenia z vlaňajšieho 38. na súčasné 9. miesto.

Nemocnica v Snine bola postavená ešte v 60. rokoch minulého storočia. V uplynulom období sa realizovali na jej pôde viaceré investičné akcie financované z mestského rozpočtu. Objekt je zateplený a dostal novú fasádu, má zrenovované sociálne zariadenia na detskom oddelení, na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny i na rehabilitácii. Na budove vymenili okná a kompletnou rekonštrukciou prešla i kuchyňa a práčovňa.

Rekonštrukčné práce v areáli nemocnice sa realizovali naposledy na jeseň minulého roka v priestoroch gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Pribudli tu nové sociálne zariadenia pre personál a liate antistatické podlahy operačného traktu. Samospráva vynaložila v posledných rokoch na modernizáciu nemocnice celkovo vyše dva milióny eur.