Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Počas Behu pre život sa vyzbieralo 8570 eur na atletické tábory

Z 1. ročníka nočného behu Moon run 2015 Coss night, ktorý viedol od sútoku riek Morava a Dunaj pod hradom Devín, cez Devínsku Kobylu (Jezuitské lesy) až na Bratislavský hrad 2. júna 2015. Bežalo sa sa na dve trate. Jedna mala 14 km a druhá 6 km. Prihlásených bolo viac ako 1200 bežcov. Foto: FOTO TASR - Andrej Galica

Trasa Behu pre život v Prešove predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci ju celú prebehli, iní ju pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi.

Prešov 15. júna (TASR) – Charitatívne podujatie Tesco Beh pre život prilákalo v nedeľu (14.6.) do Prešova 2698 bežcov rôznych vekových kategórií. Spolu s patrónmi - herečkou Gabrielou Marcinkovou a biatlonistom Martinom Otčenášom tak pomohli vyzbierať viac ako 8570 eur, ktoré vďaka spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pomôžu zrealizovať atletické tábory pre deti z detských domov.

Trasa Behu pre život v Prešove predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci ju celú prebehli, iní ju pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi.

Výťažok zo štartovného a z finančných darov bude použitý na pomoc deťom z detských domovov. V spolupráci so Slovenským atletickým zväzom pre ne Nadácia Tesco pripraví profesionálne športovo-vzdelávacie tábory, v ktorých okrem bohatých zážitkov môžu pohybovo nadané deti získať možnosť ďalšieho výkonnostného rastu.

Tesco Beh pre život je charitatívno-športové podujatie pre bežcov aj nebežcov. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Za sedem rokov sa do tohto behu zapojilo 71.099 ľudí. Najbližšie sa uskutoční v sobotu (20.6.) v Bratislave.