Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Počas leta sú ľuďom v Prešove k dispozícii fontány a vodná hmla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Z dôvodu prevencie pred prípadným šírením ochorenia COVID-19 ostávajú štyri tzv. picie fontány odstavené počas celého leta.

Prešov 31. júla (TASR) - Prešovčania a návštevníci mesta sa počas horúcich letných dní môžu schladiť pri fontánach alebo pri rozprašovači vodnej hmly. Ako TASR informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, počas letných horúčav ponúkajú osvieženie nielen mestské fontány, ale aj vodná brána, ktorá je osadená v Južnom parku na Hlavnej ulici.

"Počas leta je k dispozícii Neptúnová fontána na Hlavnej ulici, fontána Divízia na Masarykovej ulici, fontána Opál na ulici Martina Benku a fontána Šváby na Švábskej ulici. Ďalej je to fontána Mládeže na Námestí Mládeže, fontána Centrál na ulici Čsl. Armády, fontána Družba v parku za Námestím Kráľovnej pokoja, fontána Centrum na Prostějovskej ulici a fontána na ulici Šmeralovej," priblížila Šitárová.

Z dôvodu prevencie pred prípadným šírením ochorenia COVID-19 ostávajú štyri tzv. picie fontány odstavené počas celého leta.

"Ide o fontány s pitnou vodou Hríb, Lekno a Mušľa na Hlavnej ulici a fontánu Dargovská na Dargovskej ulici," doplnila Šitárová s tým, že prevádzkovanie fontán v Prešove zabezpečuje spoločnosť O.S.V.O. comp.

Z technických príčin je odstavená fontána SNP na Námestí mieru a fontána Angelinum v Parku Angelinum na sídlisku Sekčov.