Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Podpredsedov Prešovského samosprávneho kraja zvolia asi vo februári

Hovorkyňa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková informovala, že o podpredsedoch kraja, ktorých navrhne predseda PSK, sa rozhodne na ďalšom zasadnutí zastupiteľstva.

Prešov 9. januára (TASR) – Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík už po zložení sľubu na decembrovom slávnostnom zastupiteľstve PSK povedal, že o podpredsedoch kraja sa rozhodne na prvom pracovnom stretnutí zastupiteľstva. Keďže to sa pre voľbu hlavného kontrolóra presunulo z 21. januára na 7. januára, kraj zatiaľ podpredsedov nemá.

Hovorkyňa predsedu Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková informovala, že o podpredsedoch kraja, ktorých navrhne predseda PSK, sa rozhodne na ďalšom zasadnutí zastupiteľstva. Jeho termín je stanovený na 18. februára. Momentálne prebiehajú rokovania o obsadení postov podpredsedov, avšak hovorkyňa mená konkretizovať nechcela. Povedala len, že všetko je otázkou dohovorov, v kuloároch však už padajú aj tipy.

Podľa informácií TASR sa hovorí o troch podpredsedoch a reprezentovať by mali regióny Spiš, Šariš a Zemplín. Niektorí z nich by mali byť z radov primátorov a starostov.

V minulom volebnom období mal kraj dvoch podpredsedov. Ján Ragan, ktorý sedí v krajskom parlamente aj teraz, začínal ako podpredseda na plný úväzok, avšak po roku prešiel na polovičný. Primátor Popradu Anton Danko v posledných voľbách do orgánov PSK nekandidoval, v predchádzajúcom volebnom období pracoval ako podpredseda PSK na polovičný úväzok.